uranium longa, vita brevis

Tags:

8 kommenttia - “uranium longa, vita brevis”

  1. RR Kirjoittaa:

    Ydinreaktorin polttoaineesta suurin osa on uraani-238 -isotooppia ja muutama prosentti uraani-235 -isotooppia.
    – Puoliintumisaika kertoo kuinka kauan kestää, että radioaktiivisesta aineesta on enää PUOLET jäljellä.
    Uraanin puoliintumisajat ovat
    – uraani-238: 4 500 000 000 vuotta
    – uraani-235: 700 000 000 vuotta

  2. Heljä Turkka Kirjoittaa:

    Vihreät kansanedustajat ovat myyneet periaatteensa vallanhalun vuoksi ? (neljä ydinvoimalaa ja kalliita muovipoteroita maahan ympäri Suomea) – mitä sen sijaan voitaisiin tehdä saastumisen ja ilmastomuutoksen estämiseksi ?
    Vapaa markkinatalous on osoittautunut kestämättömäksi, niin talouden kuin ympäristön ongelmien hoitamisessa. Lyhytnäköinen ahneus estää rationaalisen toiminnan. Vallitsee looginen ristiriita voiton maksimoinnin ja yhteiskunnallisen ja maapallon yleisen edun välillä. Finanssitalous ei pysty ratkaisemaan edes omia ongelmiaan. Säätelytalous on saatava aikaan, mutta uusin kriteerein. Ympäristökysymykset on nostettava käytännössäkin etusijalle

    PAIKALLISTA ENERGIAN TUOTTOA JA PIENVOIMALOIDEN TUKEMISTA
    Pääperiaate energian tuotossa tulisi olla ympäristön huomioon ottaminen ja paikallisuuden korostaminen. Tuuli- aurinko- ja aaltovoima sekä bioenergian käyttö on tulevaisuuden kestävät ratkaisut. Energian tuotto ja säästö sijoitettava paikalliseksi ja pieniin yksiköihin, joihin ihmiset voivat myös vaikuttaa ja valita paikallisesti järkevät ratkaisut. Energian tuotto ja tarjonta ei voi olla kaupallista toimintaa. Se on oltava julkisen kontrollin alaista. Kaupallisuus ja yksityistäminen energian tuotannossa ja jakelussa, jossa taloudellinen hyöty on ensisijaista, ei voi olla ympäristöllä suojelevaa. Ei-kaupallinen energiansäästötoiminta pitäisi tehdä mahdolliseksi julkisella tuella. Jokainen asukas, yritys ja laitos, joka voi osoittaa energian säästöä ja hiilijalanjälkensä pienentämistä olisi palkittava julkisilla varoilla. Esimerkiksi Ruotsissa aurinkoenergian käyttöönottoa tuetaan 50% julkisella tuella. Energiaa saataisiin pieniä mädätyslaitoksia kehittämällä jätteistä kaatopaikoilta, jätevedenpuhdistamoilta, järvien pohjilta, kotieläintarhoista.

    YDINVOIMALAT POIS KÄYTÖSTÄ
    Ydinvoimalat tuottavat toimiessaan saastetta samoin kuin tavalliset voimalaitokset, mutta sen lisäksi ikuista ja vaarallista jätettä, jonka varastointia on valvottava tuhansia vuosia. Toimivien laitosten toimintavarmuudesta ei ole koskaan täyttä varmuutta. Merenpinnan nousu voi tuhota maailman kaikkien rannoilla sijaitsevien voimalaitosten sähköjärjestelmät (esim. Loviisan laitoksessa varoituksia merenpinnan noususta on ollut jo muutama). Suomessa ydinvoimalat eivät ole vakuuttaneet omaa toimintaansa, vaan kansalaiset saavat itse maksaa mahdollisen tuhon seuraukset. Ei siis ydinvoimalla tuotettua sähköä, se vasta likaista onkin. Sen tuottamaa tappavaa “likaa” ei saada pois satoihin tuhansiin vuosiin. Ranska on pilannut oman ympäristönsä melkein yhtä tehokkaasti kuin Tsernobylin onnettomuus. Siellä on paljon säteilysairauksiin kuolleita ja pohjavedet pilalla. Ranskalaiset eivät uskaltaneet ottaa omaan käyttöönsä tätä uutta ydinvoimalaa, vaan myivät sen tyhmille suomalaisille. Nyt voimalan toiminnasta ei ole edes kunnollista ohjausjärjestelmän suunnitelmaa! Ei siis tiedetä lainkaan miten voimalaa ohjataan, kun se käyttää uutta digitaalista ohjausjärjestelmää, siis yhtä epävarma kotitietokoneetkin. Jokainenhan tietää, miten helposti virheitä ja katkoksia silloin tulee, eikä kukaan tiedä missä se vika on. Kun vanhoissa ydinvoimaloissa on sentään analoginen ja jotakuinkin varma ohjausjärjestelmä, jossa viallinen yksikkö voidaan korjata. VAROKAA ASUKKAAT JA VAATIKAA ainakin VARMEMPI OHJAUSSYSTEEMI UUTEEN YDINVOIMALAAN.

    TIUKEMMAT RAJOITUKSET VOIMAAN JA LAINSÄÄDÄNNÖN RIKKOMISESTA SEURAAMUKSET
    Rajoitukset saastuttamisesta ja energian tuhlauksesta olisi saatava voimaan ja lainsäädäntöön on saatava selvät sanktiot. Tiukat säädökset energiankäytöstä ja kunnolliset tuet tosiasiallisesta säästöstä tarvitaan. Nyt ei ole enää varaa uskoa kapitalismin näkymättömän käden hyvää tuottavaan vaikutukseen. Uusliberalismi on vienyt maapallon syvenevää saastumista ja luonnon voimavarojen loppumista kohti. Pankit ja finanssipiirit kuriin ja maksamaan omat virheensä. Tobinin vero on otettava käyttöön ja tulot suunnattava ympäristön, ilman ja veden suojeluun kaikin tavoin.

  3. Uraani halkeaa… | Kaisa Korhonen, Leppävirta Kirjoittaa:

    […] tutustumassa myös näihin: uranium longa – vita previs oma MARS mansikka -sarjakuvaBlogissa FissioMissio (Ydinvoimakauppiaan kiitoslaulu) Miksi Kaisa? […]

  4. Nike Requin Kirjoittaa:

    Nike Requin

    Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

  5. moncler soldes femme Kirjoittaa:

    moncler soldes femme

    This was the second high profile incident recently involving the shooting of a migratory bird with an arrow on Long Island.

  6. moncler pas cher homme Kirjoittaa:

    moncler pas cher homme

    The agency has available a $1,000 reward for information leading to the arrest and conviction of the person who shot the arrow, Newsday testified to.

  7. moncler pas cher 2015 Kirjoittaa:

    moncler pas cher 2015

    The bird had been able to fly, Eat and walk applying the arrow in its body, But Suffolk state SPCA chief Roy Gross told Newsday the goose will die “a prolonged, Slow killing” Without veterinarian care.

  8. moncler homme Kirjoittaa:

    moncler homme

    This was the second high profile incident in recent months involving the shooting of a migratory bird with an arrow on Long Island.

Jätä vastaus